sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Sääksi-triathlon 2020


Kisakauden avasi Sääksi-triathlonin perusmatka. Kisa tuli minulle ”täytenä yllätyksenä”, kun ex-työkaverini kysyi viikkoa ennen kisaa olenko menossa sinne. Olinhan minä sitten heti menossa, kun vain sain tietää tapahtumasta - olin luullut että kaikki kesän kisat oli peruttu.

Perusmatkalla tein perusssuorituksen 😀. Uinti meni totuttuun tyyliin rintauintia toisten peesissä, aikaa meni n 27 min. Ihan perussuoritus kesän ensimmäiseksi avovesiuinniksi. Uinti täytyi olla alimittainen, koska tuo on liki 10s/100m nopeampi kuin normivauhtini. 

Pyöräily hiukan etukäteen hirvitti, kun olin katsonut järjestäjien laittamia kuvia öljysoratiellä olevista kuopista. Kyseisessä tienkohdassa olikin useampi kisaaja pientareen puolella pyörän tai kumin hajoamisen vuoksi. Itselläni jännin kohta oli hetkeä myöhemmin, kun asfaltti alkoi parantua ja latasin täydellä kaasulla kilpakumppanin ohi. Siihen kohtaan olikin laitettu mutka, jossa asfaltti oli uudestaan hyvin heikossa kunnossa. Tsäkällä siitäkin selvittiin. Pyöräilyn keskinopeus 34 km/h, keskitehot hiukan reilut 200W ja 90% viimeisimmästä mitatusta FTP-arvosta. Eli ihan perussuoritus 😀.

Juoksu oli pehmeäpohjaiselle polveilevalla harjulla 3 kertaa n 3km edestakainen lenkki. Juoksu oli sikäli ihan hauska, että kaikkien matkojen juoksijat olivat samalla reitillä eikä kukaan tainnut ohittaa minua juoksussa. Tämä ei siis tarkoita, etteikö sadat juoksijat olisi olleet minua nopeampia, mutta olivat nähtävästi menneet jo menojaan kun tulin juoksuosuudelle. Juoksussa taisin jopa ohittaa jonkun, tuskin kuitenkaan omassa sarjassani olevia. Aikaa perussuoritukseen 😀 hassaantui n 48:30 min, kellon mukaan tahti olisi ollut 4:45 min/km. Jos matka oli oikein mitattu, niin tahti olisi 4:51.

Sijoitus omassa ikäluokassa 9/37, kaikista 29/150. Uinnissa en hävinnyt montaa minuuttia kärjelle, en myöskään pyöräilyssä, mutta juoksussa hävisin 10 minuuttia nopeimmille. Vaikea käsittää miten jotkut pystyy juoksemaan alle 4 min/km vauhteja. Ja vielä vaikeampi käsittää miten itse pääsisi edes siihen suuntaan.
Sitten spekulaatiot: M50 sarjassa olisin ollut 3. Ensi vuonna sitten…

Kuva by Erno. Kiitos ja kumarrus.


 Kuva järjestäjältä tien kunnosta.