lauantai 14. elokuuta 2021

Estonia triathlon 2021

Tämän vuoden Estonia-triathlon oli viikkoa "normaalia" aiemmin. Aamulla fiilis oli vähän lattea, kun taivas oli synkkä ja koivut olivat kaatua tuulesta.  Ei oikein tullut sellaista pirteää innostunutta kisafiilistä, vaan enemmänkin "suorittaminen". Sama tilanne olikin lähes koko kisan ajan. Pyöräilyn aikana vähän innostuin polkemaan, mutta esim juoksussa en päässyt normaaleihin sykkeisiin. Keho ei ollut valmis tähän kisaan.

Sääennusteen mukaan kisan aikana piti sataa vähintään kissoja ja koiria. Todellisuus oli tällä kertaa parempi kuin ennuste. Tuntia ennen kisaa alkoi sataa mutta sade loppui ennen kisaa. Eli edes uimaosuudella ei kastunut 😁 ?

Uintilenkki oli tällä kertaa varmaankin oikean mittainen, tai ehkä enintään hivenen ylimittainen. Uintiaika 37 min hujakoilla. Eka vaihto oli hidas, kun piti arpoa laittaako sääennusteen mukaisesti takin päälle vai lähteekö kesätamimeissa liikkeelle. Arvoin kompromissin, laitoin irtohihat, joiden pukeminen on liian hidasta, ja lämpimät syysrukkaset. 

Voimakkaiden puuskien vuoksi vaihdoin juuri ennen kisaa levykiekon tavalliseen vanteeseen. Tiedä sitten mikä sen vaikutus oli pyöräilynopeuteen. Pyöräily lähti  aika ok liikkeelle ja ennen kaikkea tuntui hyvältä. Uskalsin jopa matkalla riisua rukkaset, eli aika lämmin keli loppujen lopuksi. Keskinopeus 35 km/h, tehot about sama kuin viime vuonna (eli tosi hyvät!). Täytyy vielä katsoa pystyisikö tuloksia vertaamalla sanomaan, että umpikiekko on xxx km/h nopeampi kuin normikiekko.

Juoksu oli raskasta. Se meni ihan hyvin, mutta jos viime vuoden strategia oli juosta eka puolikas alle 165 sykkeillä, niin nyt ei ollut toivoakaan päästä niistä yli missään vaiheessa. Normaalisti sykkeet huitelee selvästi korkeammalla, mutta nyt syke ei noussut. Eipä tosin vauhtikaan ollut ennätystasoa. Alhaisten sykkeiden vuoksi oletan, että keho ei ollut oikein valmis tähän kisaan.

Lopputulos oli kuitenkin huikean hyvä. Aika hivenen yli 5h ja sijoitus koko porukasta 4. kuten viime vuonnakin ja omassa ikäryhmässä ensimmäinen (kuten viime vuonnakin), tosin ikäryhmä oli vaihtunut sitten viime kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti