lauantai 16. marraskuuta 2019

Tri - valmennus

Liityin syksyllä triathlonvalmennusryhmään, koska omin opein suoritukset eivät taida enää parantua. Ryhmään liittyminen ei loppujen lopuksi ollutkaan ihan niin pelottavaa kuin olin kuvitellut, koska ennakko-oletusten vastaisesti en ollutkaan ryhmän surkein. Itse asiassa ryhmä on sen verran tasainen, että pystytään mielekkäästi treenaamaan yhdessä.

Ensin on juoksun treenaaminen. Harjoitteissa tehdään kaikkia niitä (ja muita) asioita, joita ala-asteella viimeksi tuli tehtyä. Toisaalta muistelen, että juoksu sujui viimeksi ala-asteella ollessa, joten oikeilla jäljillä ollaan. Harjoitteiden tarkoituksena on parantaa juoksun hyötysuhdetta ja sitä kautta koko touhun mielekkyttä. Harjoitteissa ei sinänsä (kai) ole mitään mitä ei youtubesta löytyisi, mutta ero tulee siinä, että ryhmäpaineen alla harjoitteet tulee tehtyä. Varsinaista lenkkeilyä ei tunnin aikana ehditä tehdä, mutta lopuksi tehdään muutama reippaampi veto mukavuusalueen ulkopuolella.

Treenisessio jatkuu altaassa. Yleensä alkuun on eri variaatiota omasta erityisheikkoudestani, jalkapotkuista. Yleensä jään tässä kierroksella muita jälkeen, mutta jahka kädet saa ottaa mukaan, niin räpiköin muita kiinni. Uinnissa luotan jalkojen osalta 2-tahtipotkuihin (googlaa youtubesta "two beat kick"), koska minun on turha käyttää energiaa potkuihin. Yllättävän tarkasti valmentaja näkee uinnin altaan reunaltakin, koska kommenttia on tullut moniin sellaisiin virheisiin, jotka olen jo luullut korjanneeni.

Minusta juoksu&uintiryhmään liittyminen oli onnistunut valinta. Samaan iltaan saa treeniä kahteen ongelma-alueeseeni. Pyörätreeniä en osaa kaivata, koska talvipyörällä työmaalle sotkeminen on niin raskasta, etten ole edes traineria vielä ottanut esille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti