perjantai 9. heinäkuuta 2021

Sääksi-triathlon 2021

 Sääksi-triathlon 2021 oli suorituksen osalta uusinta viime vuodelta. Porukkaa oli paikalla varsin vähän, ehkä koronan tuoma epävarmuus oli karsinut osallistujia. Sää oli ennätyslämmin, luokkaa 27'C ja vesi erittäin uimalämpöistä, luokkaa 25'C. Lähdin uintiin kelluttavilla neopreenihousuilla. Uinti meni erittäin perinteisesti, silloin tällöin vaparia kauhoen, mutta pääosin rintauinnilla. Alun jälkeen uintisijoitus ei muuttunut, uin porukan mukana, mutta tällä kertaa en peesannut. Aikaa uintiin meni n 27:30, ts 1:50 min/100m, joka on minulle maksiminopeus (riippumatta uintitavasta).

Pyöräily alkoi myötätuulessa, koska nopeudet pyöri n 40 km/h tuntumassa. Tässä kävi muuten käpy, nolo sellainen. Olin niin innnoissani lähtemään polkemaan, että unohdin riisua kelluttavat neopreenihousut. Vähän turhan lämpimät, erittäin nolot, mutta käytössä kätevät, koska eivät luistaneet satulassa lainkaan. Pyöräilyssä ohitin normaalia vähemmän porukkaa ja tietenkin kuvittelin sen johtuvan vain siitä, että uin niin nopeasti 😀. Vain yksi kanssakilpailija ohitti minut, tosin nopeuseroa olikin sitten erittäin paljon. Pyöräilyn loppuaika oli täsmälleen sama kuin viime vuonna (eroa 3s), joten sama keskinopeus. (Tosin tässä on ristiriita järjestäjien mittaamaan matkaan. Kumpanakin vuonna mittarini on näyttänyt 42.3 km, eikä 45 km niin kuin virallisesti. Keskinopeuteen tämä vaikuttaa 34 / 36 km/h.) Keskitehot 210W.

Juoksu oli raskas. 3 kertaa 3,3 km lenkki polveilevassa maastossa. Tässä kuumuus oli ehkä jo hivenen haitaksi. Eka kierros oli nopein ja raskain, seuraavaan himmasin ja kolmanteen satsasin. Kokonaisaika oli 50s huonompi kuin viime vuonna, uinti oli 30 s hitaampi ja juoksu  40 s hitaampi. Uinnin aikaa ei nyt sinänsä voi verrata, kun poijun sijainnin toistettavuus on vähän huono. Tulos oli M50 sarjassa 3. eli superhyvä. Myös kokonaissijoitus 8/48 on oikein hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti