maanantai 12. elokuuta 2019

Turku challenge 2019 (puolimatka)

Turun puolimatkan kisaraportti
 
Turun puolimatka meni parhaalla mahdollisella tavalla mihin kapasiteettini riittää. Uinnissa oli rolling-start, joten etukäteen olin aika huolissani saanko kelvollista peesiä, kun lähden aika jälkijoukossa. Ensimmäiseltä ylämerkiltä alkaen sain aivan huippupeesin ja oli aivan mahtavaa päästä ohittelemaan ihmisiä uintiosuudella. Uintinopeus oli virallisesti 1:56/100m, eli selkeästi nopeampaa kuin mihin yksin pääsisin. (Vertailun vuoksi harjoituslenkillä Kaitalammella uintinopeus oli 2:07 tahtia).
Vaihto oli perinteisen hidas kun silmälasit ja muut tavarat on kateissa, siitä olisi ehkä helpoin parantaa. Kävinkin kisan jälkeen ostamassa pikanauhat kenkiin. Kyllä nyt lähtee 😀.

Pyöräily oli vesisateessa ja jonkun aikaa erittäin rankassa vesisateessa. Pyöräilyssä en saanut haluamaniani tehoja irti, keskinopeus 34,7 km/h ja keskitehot 171W. Umpikiekko joko auttoi tai hidasti selvästi, sillä kaikilla kolmella kierroksella vastatuuleen ajaessa jäin selkeästi eräästä toisesta kilpailijasta ja myötätuuleen taas kiisin hänen ohitseen. Tämä siis toistui kaikilla kierroksilla, joten vaikutus oli selvä.
Juoksun alkupuoli meni käsittämättömän kovaa, luokkaa 4:40 min/km sykkeiden ollessa inhimilliset n 160 bpm. Jatkoin koko kilpailun samoilla sykkeillä (koska kovempia ei olisi jaksanut), jolloin puolesta matkasta eteenpäin juoksunopeus oli ensin 5:00 min/km ja lopussa ~5:20min/km.

Verrattuna kolmen vuoden takaiseen uinti oli hiukan nopeampi, pyöräily samaa vauhtia, mutta minuutin nopeampi, koska reitti oli kilometrin lyhyempi, ja juoksu pari minuuttia nopeampi. Varsinkin eka vaihto oli nyt nopeampi, kun tällä kertaa en hukannut ajanottochippiä. Toista vaihtoa hidasti wc-käynti ja märkien pyöräilyvaatteiden pois kiskominen.

Kaikilla osuuksilla sain tehtyä myös ohituksia, mikä varsinkin juoksun osalta on uutta. Ikäryhmätuloksissa sijoitus oli aika tasainen, uinnin ja ekan vaihdon jälkeen n 13/46, pyöräilyssä taisin tippua yhden sijan, mikä on menneisiin vuosiin nähden vierasta (silloin aina paransin sijoitusta pyöräilyosuudella), juoksussa en jäänyt pahasti, eli lopputuloksissa ikäryhmässä 15/46. Aika oli 5:05, mikä on minusta aika kova, vaikka ikäryhmän kärki onkin valovuoden päässä.
Suhteutettuna viime vuoden täysmatkaan, tuntuu uskomattomalta että matka tuplaaminen hidastaa vauhtia vain 20min. Ei ainakaan eilen olisi huvittanut lähteä toistamaan päivän ohjelmaa uudelleen.


 Ja jälleen kerran kiitokset mahtavasta kannustuksesta! Ja kuvista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti