lauantai 28. heinäkuuta 2018

Kukkia Triathlon (Luopioinen)

Kesäkauden toinen triathlon oli Luopioisissa, Kukkia triathlon. Matkat oli hiukan epästandardit, uinti 600m, pyöräily 52km ja juoksu 13km. Vesi oli ihanan lämminta, kuuluttajan mukaan "jotain 25-30'C väliltä". Ilman lämpötila ~28'C.

Uinti kiersi kahteen kertaan 300m lenkin, joten ensimmäistä kertaa pääsin kokemaan uinnin pesukone-efektin. Porukka ei hajaantunut vielä tuolla matkalla sen vertaa, että olisin päässyt uimaan "omaa uintiani". Matkan varrella jopa huomasin, että potkin jaloilla 2-tahtipotkun sijaan vähintään 6-tahtipotkua, mutta sen verran oli aikaa havainnoida, että huomasin sen johtuvan siitä, kun perässähiihtäjä(?) hakkasi käsillään jalkojani veden alle. Uinnista selvisin kuitenkin ilman haavereita, sijoitus luokkaa 30 (/120, naiset mukaanlukien).

Pyöräosuudella ei ollut peesikieltoa, joten porukka kerääntyi ryhmiin. Itse päädyin toiseen ryhmään, jossa vetovuoroja vaihdeltiin vaihetelevalla säännöllisyydellä. Olisin halunnut lähteä ajamaan ekaa ryhmää kiinni, mutta niin hyvää työnjakoa ei saatu sovittua, että tähän olisi lähdetty. Näytti pikemminkin siltä, ettei vetäjiä aina löytynyt. Minulla ei ole kokemusta peesauksesta, joten käytin siihen varmasti aivan liikaa energiaa ja varsinkin epätasaista tehon tuottoa. Siitä seurasi sitten juoksuosuudella ongelmia. Tehojakauma oli hirvittävän epätasainen, tehot kävi aivan liian korkeissa 350-600W tasoilla, kun keskitehoksi olisi riittänyt ~220W. Matka taittui kuitenkin vauhdikkaasti liki 37 km/h keskiarvolla, mutta jalat oli syöty ja syke oli poikkeuksellisen korkea pyöräilyyn, keskisyke 164 ja keskiteho 200W. Reitti oli lievästi mäkinen, mutta ei paha.

Juoksu oli tuskaa. Ekan kilometrin jälkeen takareisi kramppasi ja pysähdyin sitä oikomaan. Tuttuun tyyliin pysähdyksestä seurasi etureiden kramppi samaan jalkaan. Jostain syystä matkanteko pysähtyi... Aikani odolteltuani (~4min datojen mukaan) jatkoin hiljakseen kävelyä ja pikkuhiljaa juoksua. 13km matkalla useat oikeat juoksijat ohittivat minut ja minäkin pääsin yhdestä kramppeihin jumiin jääneen kilpailijan ohi. Keskisyke 167 ja tahti 5:27 juostessa ja 5:50 tauon kera. Luokattoman surkea.

Lopputulos oli kuitenkin ihan ok, sijoitus 12/~80 (miehistä). Kisassa ei ollut ikäryhmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti