sunnuntai 2. heinäkuuta 2023

Kisko triathlon 2023

 Poiketen viimevuotisesta tänä vuonna Kiskon triathlon käytiin hiukan viileämmissä olosuhteissa. Lämpötila ei pyöränmittarin mukaan ollut kuin 16'C, ja päivä oli varsin sateinen. Uinnin tarkkaa aikaa en kellottanut (koska en tiedä miten kumipuvun alla olevaa kelloa näpylöidään), mutta kello oli 12:27:xx kun tulin rantaan.  Tuntui, että uinti meni varsin hyvin, sillä alkumatkasta ohittelin ihmisiä ja ekalta poijulta pääsin oikein hyvään peesiin ja lopuksi ohitin tämän peesintarjoajankin. Sovitaan, että uinti meni vaikka 1:53 tahtia... Sijoitus vaihdossa noin 20. Uinti ekalle poijulle vaparia, siitä sitten leppoisasti pääosin rintaa loppumatka.

Pyöräily, kuten myös uinti, oli sateessa. Olin onneksi laittanut irtohihat märkäpuvun alle. Uinnin jäljiltä syke oli turhan korkealla, joten alkuun oli hiukan tahmeaa pyöräilyä. Ekan kympin jälkeen syke oli pudonnut normaalilukemiin ja kroppakin alkoi heräilemään pyöräilyn ihanuuteen. Sade teki sen, ettei aerokypärän visiiriä voinut käyttää; visiiri oli tyystin huurussa kun kokeilin ajaa sen kanssa. Pieni aerodynaaminen tappio siis. Pyöräilyssä en pelkästään ohitellut ihmisiä, vaan joku jopa ohitti minut. Ja muutamat jopa useampaan kertaan. Minut ohitettiin alamäessä ja ylämäessä ohitin ohittajat. Ilmeisesti uinti oli mennyt sen verran hyvin, että olin "liian korkealla" tuloksissa; yleensä minua kovemmat polkijat myös uivat selkeästi minua nopeammin, joten ovat menneet jo menojaan. Oma mittari näytti pyöräilyn keskinopeudeksi 35.8 km/h ja tehoiksi 225W. Ihan loistavat tehot minulle! Pyöräilyn jäljiltä näpit oli sen verran jäässä, että lenkkareiden solmujen teko oli vaivalloista.

Juoksun aikana ei tainnut enää sataa, tai ainakaan en kiinnittänyt sateeseen huomiota. Juoksu oli erittäin nautinnollista viime vuoteen verrattuna. Ei siis absoluuttisesti tietenkään. Alkumatkan oireilevat krampit taittuivat suolalla ja juoksu oli itse asiassa ihan kiva. Tahti oli 4:36 min/km, mikä minulle on erittäin, erittäin hyvä. Absoluuttisesti se ei näytä olevan kummoinen, laskeskelin että se olisi ollut vasta 25. nopein. Osallistujia kaikkinensa oli noin 62 (noin sen vuoksi, etten tiedä miten DNS ja DNF tapauksiin pitäisi suhtautua).

Harmillisesti juoksu oli 0.5 km alimittainen, ja ilmeisesti pyöräilykin oli 1km vajaa. Kokonaisaika oli "liian hyvä" 2:24:05. Viime vuoden aika oli noin 2:31 ja minusta 2:30 alitus olisi ollut kiva. Nyt se alittui liikaa, ei tuota pysty enää parantamaan. Verrataanpa vielä viime vuoteen:

2023    2022

juoksumatka 9.52 / 9.65

juoksutahti 4:36 / 5:08

pyörämatka 41.1 / 41.0

keskinopeus 35.8 / 35.6

Eli samat matkat nuo on kuin viime vuonna. Jos uintikin oli samalla hehtaarilla, niin noin seitsemän minuutin aikaparannus viime vuoteen nähden on ihan uskomattoman kova tulos! Suurin osa siitä näköjään tulee juoksusta, joka oli yli puoli minuuttia per kilometri nopeampaa!

Ihme kyllä loistava tulos ei näy tuloksissa, mutta olin kuitenkin niukasti parhaassa kolmanneksessa.

Yhtäkään kuvaa ei taida olla reissusta, sää oli sen verran sateinen ettei siellä jaksanut kuvia turhaan ottaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti